Tesla Model 3 Kåret Til Den Sikreste Bil

D. 22.07.2019
Image: Canva

En britisk NGO har for nyligt kåret Teslas Model 3 som den sikreste bil i hele Europa, primært grundet dens evne til helt at undgå ulykker. Det er altså med et tryllekast blevet en helt del nemmere at overtale sin bedre halvdel om, at den næste bil i husstanden skal være en Tesla.

Den britiske NGO Thatcham Research hævder i en ny undersøgelse, at den populære elbil producents Model 3 er den sikreste bil overhovedet, der kan købes i Europa. Dette skyldes, som nævnt tidligere, at bilen er exceptionelt god til helt at undgå kollisioner.

Model 3 har scoret hele fem stjerner i EURO NCAP, hvor evnen til at undgå ulykker endnu en gang fremhæves. Hvis man helt kan undgå en ulykke, er det naturligvis klart at foretrække, hvilket den banebrydende teknologi i høj grad bidrager til.

NCAP-testen indeholder en decideret crashtest, hvor Tesla Model 3 fik 96/100 i sikring af voksne, 86/100 i sikring af børn, og til sidst 74/100 i dens håndtering af de såkaldte “bløde” frafikatner, der inkluderer folk på gåben og cykel.

Tesla har generelt altid klaret sig rigtig godt, når det kommer til de forskellige sikkerhedstests. Ulig en traditionel bil, indeholder en Tesla ikke en stor motorblok, hvilket gør, at fronten af bilen er i stand til at absorbere meget af stødet fra en evt. kollision.

Herudover er bilens batteri lagt ind således, at den danner en slags plade under bilen, der gør bilen mere modstandsdygtig. Dette skaber også en rigtig god tyngde i bilen, der får bilen til at modstå eventuelle rul.

Dog er det som nævnt ikke bilens evne til at modstå kollisioner, men nærmere at undgå dem. Bilen fik i denne kategori en score, der lød på imponerende 94/100, hvilket er det højeste nogensinde.

Mere udbredte mærker som Citroën, Kia, Skoda og Mercedes-Benz klarede sig ligeledes fremragende i testen, hvor de også fik fem stjerner.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…