Hvor Meget CO2 Udleder En Elbil?

D. 17.02.2021
Image: Pixabay

Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som producenterne ofte fortæller om. For eksempel hævder mange, at produktionen af de store batterier er enormt forurenende. Om dette er sandt, samt hvor meget en elbil egentlig forurener, vil vi gå mere ind i denne artikel.

Hvor meget co2 udleder en elbil? En elbil udleder gennemsnitligt 90 gram CO2 pr. Kørt kilomet. Dette er markant mindre end en konventionel bil. Nye fossilbiler udleder hele 212 gram CO2 pr. Kørt kilomet. Der er altså stor forskel i det lange løb, men faktisk forholder det sig sådan, at elbiler er meget forurenende i produktionen, hvilket vi vil komme nærmere ind på herunder.

Vi kan altså hurtigt aflive myten om, at elbiler ikke er mere miljøvenlige, for det er de ubetinget. Dog er der lidt om snakken omkring bilbatteriet, der sviner utrolig meget. Det er faktisk mere forurenede at lave en elbil, end en fossilbil, omtrent dobbelt så forurenende.

Herefter begynder skiftet dog at ske, så snart bilerne begynder at køre. En elbil forurener meget lidt, når den kører, imens en fossilbil forurener rigtig meget. En elbil er altså klart mere ren på den lange bane, hvorfor en elbil, på trods af rygter og myter, er det ubetinget mest miljøvenlige valg.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. Moodings. Hos Moodings kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Loftslamper produkter. Tak til Moodings det betyder meget for os.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…
Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger en bil, der er benzinøkonomisk. …