Hvordan Afmelder Man En Bil?

D. 22.03.2022
Image: Pixabay, Tama66

Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt, at du får den afmeldt, da du ellers stadigvæk skal betale afgifter og forsikring, hvis den står i dit navn.

Politiet kan nemlig inddrage dine nummerplader, hvis vægtafgiften ikke er betalt til tiden, hvis forsikringen ophører eller hvis køretøjet ikke bliver godkendt ved syn

Er det under normale omstændigheder, tager du nummerpladerne på bilen og afleverer dem hos en nummerpladeoperatør eller hos Motorstyrelsens ekspeditioner. Her får du efterfølgende en kvittering på, at køretøjet og nummerpladerne er afmeldt.

Mangler du af en eller anden årsag én eller begge nummerplader kan du kun afmelde dit køretøj hos Motorstyrelsen.

I forhold til pris koster det 60 kr. (2022) at afmelde det hos Motorstyrelsen. Vælger du derimod en nummerpladeoperatør, så kan det variere, da de selv sætter priserne.

Udlandet - flytning

Rejser du til udlandet og afmelder dig hos Folkeregisteret, skal du også afmelde dit køretøj. Dette er især gældende, hvis det er permanent. Er det dog kun for en vis periode (under 5 måneder for at være mere præcis), så er det muligvis ikke nødvendigt at afmelde køretøjet i samme omgang.

Vælger du at afmelde dit køretøj, kan du søge om at få registreringsafgiften tilbage. Her skal du anmelde det til eksport.

Artiklen er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne artiklen ikke lade sig gøre.

Relaterede indlæg
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…
Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger en bil, der er benzinøkonomisk. …