Sådan Skal Dine Sidespejle Indstilles

D. 18.07.2019
Image: Canva

Du har helt sikkert fået det at vide, da du tog dit kørekort. Man kan dog glemme med tiden, og der kan også være stor forskel på, hvordan man foretrækker at indstille sine sidespejle i bilen. Vi har samlet lidt gode råd, hvis du vil have din sidespejle siddende på en optimal måde.

Vi anbefaler, at man altid indstiller sine sidespejle samt bakspejl, inden man tager en tur i trafikken. Det er der desværre nogen der ikke gør, og det kan også være, at spejlene ikke er indstillet korrekt.

Det vigtigste er, at du kan orientere dig så godt som muligt.

Sidespejle kan enten indstilles manuelt eller elektronisk, og du bør altid indstille disse, hver gang du køre i en ny bil, som du ikke allerede har indstillet.

Spejlene skal indstilles, så du kan se ned langs siderne på bilen samt en del af vognbanen. Derudover skal du kan se så langt bagud som overhovedet mulig, så du kan være forberedt i god tid på, hvordan trafikken udarter sig.

Det er en god idé at vænne sig til at bruge sine spejle så meget som muligt, så man hele tiden får et overblik over, hvad der kan komme i en eventuel blind vinkel. Husk, at man ikke kan se alt i spejlene, og stadig bliver nødt til at dreje hovedet.

Nye biler bliver dog hele tiden bedre til at orientere om, hvem der kommer kørende i blinde vinkler, men man kan aldrig stole hundrede procent på elektronikken, så bliv ved med at øve dig med spejlene, og sørg for at de er rene og sigtbare. 

Brug spejle når du parkerer

Mange frygter at parallelparkere. En af grundene til dette er, at de ikke bruger deres spejle korrekt. Man kan være heldig at lave en god parkering på gefühle, men for at lave en god parallel parkering, er alle dine tre spejle essentielle.

Du kan både finde en masse gode videoer på Youtube til, hvordan du skal indstille dine sidespejle samt gode råd til, hvordan du parallelparkere.

Husk altid: Safety first!

Relaterede indlæg
Herunder får den komplette lister af tyske bilmærker, som i 2020 producerer biler i Tyskla…
Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nog…
Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmar…
D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, G…
Går du og mangler en god gammeldags “Jydekrog” men er lidt skeptisk i forhold til priserne…
Overvejer du at tage din firmabil på bilferien? Så er der en del ting, du skal være opmærk…
En bilferie bliver ofte anset som et billigere alternativ til flyrejsen, da man naturligvi…