Sådan Skal Dine Sidespejle Indstilles

D. 18.07.2019
Image: Canva

Du har helt sikkert fået det at vide, da du tog dit kørekort. Man kan dog glemme med tiden, og der kan også være stor forskel på, hvordan man foretrækker at indstille sine sidespejle i bilen. Vi har samlet lidt gode råd, hvis du vil have din sidespejle siddende på en optimal måde.

Vi anbefaler, at man altid indstiller sine sidespejle samt bakspejl, inden man tager en tur i trafikken. Det er der desværre nogen der ikke gør, og det kan også være, at spejlene ikke er indstillet korrekt.

Det vigtigste er, at du kan orientere dig så godt som muligt.

Sidespejle kan enten indstilles manuelt eller elektronisk, og du bør altid indstille disse, hver gang du køre i en ny bil, som du ikke allerede har indstillet.

Spejlene skal indstilles, så du kan se ned langs siderne på bilen samt en del af vognbanen. Derudover skal du kan se så langt bagud som overhovedet mulig, så du kan være forberedt i god tid på, hvordan trafikken udarter sig.

Det er en god idé at vænne sig til at bruge sine spejle så meget som muligt, så man hele tiden får et overblik over, hvad der kan komme i en eventuel blind vinkel. Husk, at man ikke kan se alt i spejlene, og stadig bliver nødt til at dreje hovedet.

Nye biler bliver dog hele tiden bedre til at orientere om, hvem der kommer kørende i blinde vinkler, men man kan aldrig stole hundrede procent på elektronikken, så bliv ved med at øve dig med spejlene, og sørg for at de er rene og sigtbare. 

Brug spejle når du parkerer

Mange frygter at parallelparkere. En af grundene til dette er, at de ikke bruger deres spejle korrekt. Man kan være heldig at lave en god parkering på gefühle, men for at lave en god parallel parkering, er alle dine tre spejle essentielle.

Du kan både finde en masse gode videoer på Youtube til, hvordan du skal indstille dine sidespejle samt gode råd til, hvordan du parallelparkere.

Husk altid: Safety first!

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…