Sådan Kommer Du Af Med Dug I Bilen

D. 08.07.2019
Image: Jumpstory.dk

Mange bilister bøvler utroligt meget med dug i bilen. Især om vinteren, og ved brug af ældre biler, er dette et stort problem. Ofte vil duggen melde sig på tidspunkter, hvor man i forvejen har travlt, hvorfor det blot bliver endnu mere frustrerende, at man er tvunget til at vente i det, der føles som evigheder.

Duggede bilruder er ikke kun et problem om vinteren, duggede ruder kan i høj grad også komme af fugt i bilen, der for eksempel kan komme, hvis man er flere personer i bilen, der sveder i varmen. Hvordan kommer man så af med duggen?

Luft ud med aircondition

En god og effektiv måde at komme af med duggen er at skrue godt op for din bils aircondition. Når du tænder for din aircondition, bliver den fugtige luft suget ud af bilen, og dermed vil duggen forsvinde.

Sluk luftcirkulationen

Har du skruet helt op for luftcirkulationen, så gør du blot problemet værre. Cirkulationen gør nemlig, at duggen og den fugtige luft bliver spredt ud til alle ruder. Før du ved af det, er samtlige af dine ruder fuldstændig tilduggede.

Åben vinduet

Skal det virkelig gå stærkt, så skal du åbne dit vindue! Selvom det vil være en meget kold fornøjelse om vinteren, så er det den langt mest effektive måde at komme af med den fugtige luft.

Varme

Dette råd gælder naturligvis kun om vinteren. Ikke desto mindre er det vigtigt, at man skruer helt op for varmen med det samme. den varme luft vil binde fugten, således at ruderne ikke dugger.

Husk! Det er ulovligt at køre, så længe der er dug på ruderne. Man skal altid have fuldt udsyn ud af alle vinduer, inden man kører.

Relaterede indlæg
Herunder får den komplette lister af tyske bilmærker, som i 2020 producerer biler i Tyskla…
Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nog…
Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmar…
D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, G…
Går du og mangler en god gammeldags “Jydekrog” men er lidt skeptisk i forhold til priserne…
Overvejer du at tage din firmabil på bilferien? Så er der en del ting, du skal være opmærk…
En bilferie bliver ofte anset som et billigere alternativ til flyrejsen, da man naturligvi…