Sådan Kommer Du Af Med Dug I Bilen

D. 08.07.2019
Image: Jumpstory.dk

Mange bilister bøvler utroligt meget med dug i bilen. Især om vinteren, og ved brug af ældre biler, er dette et stort problem. Ofte vil duggen melde sig på tidspunkter, hvor man i forvejen har travlt, hvorfor det blot bliver endnu mere frustrerende, at man er tvunget til at vente i det, der føles som evigheder.

Duggede bilruder er ikke kun et problem om vinteren, duggede ruder kan i høj grad også komme af fugt i bilen, der for eksempel kan komme, hvis man er flere personer i bilen, der sveder i varmen. Hvordan kommer man så af med duggen?

Luft ud med aircondition

En god og effektiv måde at komme af med duggen er at skrue godt op for din bils aircondition. Når du tænder for din aircondition, bliver den fugtige luft suget ud af bilen, og dermed vil duggen forsvinde.

Sluk luftcirkulationen

Har du skruet helt op for luftcirkulationen, så gør du blot problemet værre. Cirkulationen gør nemlig, at duggen og den fugtige luft bliver spredt ud til alle ruder. Før du ved af det, er samtlige af dine ruder fuldstændig tilduggede.

Åben vinduet

Skal det virkelig gå stærkt, så skal du åbne dit vindue! Selvom det vil være en meget kold fornøjelse om vinteren, så er det den langt mest effektive måde at komme af med den fugtige luft.

Varme

Dette råd gælder naturligvis kun om vinteren. Ikke desto mindre er det vigtigt, at man skruer helt op for varmen med det samme. den varme luft vil binde fugten, således at ruderne ikke dugger.

Husk! Det er ulovligt at køre, så længe der er dug på ruderne. Man skal altid have fuldt udsyn ud af alle vinduer, inden man kører.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…