Nye regler for brug af telefoner og andre gadgets når du kører! Billede: Canva

Nye regler for brug af telefoner og andre gadgets når du kører!

D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, GPS, tablet, computer og andre gadgets, når man er ude at køre i bil. Læs mere om det her.

Man ser det desværre alt for ofte. Folk suser forbi i biler, mens de er optaget af at bruge deres telefon eller andre mærkværdige ting. Man er ikke altid selv herre over, hvornår et uheld kan opstå ude i trafikken, og reglerne bliver derfor strammet ofte.

Fra d. 10 september 2019 lyder reglerne, at udover bøden på de 1.500 DKK, så skal man også punge ud med 500 DKK til offerfonden og der venter et klip i kørekortet.

Disse regler gælder både ved brug af håndholdte mobiltelefoner, tablets, computere, GPS’er og andre gadgets. Der er ikke nogen forskel om man bruger internettet eller om enheden eventuelt skulle være helt slukket.

Man kan stadig bruge sit elektroniske udstyr håndfrit, altså uden fysisk berøring, men man kan også bruge det, hvis det er anbragt i en fastgjort holder på køretøjet. Det er her vigtigt at understrege, at man stadig skal vise stor hensyn til trafikken og omgivelserne.

Så du kan altså stadig godt bruge din telefon som eksempelvis GPS eller til musik. Der er mange muligheder for at anskaffe sig en holder til diverse gadgets, hvor man også ofte kan styre sin musik og andre funktioner via rattet.

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må? Se fædselsloven her, eller læs mere inde på Rådet for Sikker Trafik. (Se link ved kilden) 

Denne artikel er opdateret d. 28-11-2019

Færdselslovens § 55a lyder:

”Førere af køretøjer må under kørsel ikke benytte sig af håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater”

Kilde: Sikkertrafik.dk

Hos Cartronic sætter vi stor pris på både biler og sikkerhed. Vi opfordrer til at overholde alle regler, når du bevæger dig i trafikken. Kør forsigtigt, og tak fordi du læste med

Tak til Carsound Bilstereo

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Carsound, som via støtte har gjort denne artikel mulig. Carsound er Danmarks største specialforretning for lyd og underholdning i bilen.

Relateret Indhold