Nøglefri Biler Er Nemmere At Stjæle

D. 17.07.2019
Image: Canva

Er din bil udstyret med smartkeys, også kaldet nøglefri betjening? Så skal du måske læse med her. Den britiske forbrugerorganisation Which skriver nemlig, at biltyvene har fundet nye metoder, hvor de nemt kan stjæle din bil. Læs mere om det her.

En test på 237 forskellige bilmodeller lavet af The German General Automobile Club (ADAC), har vist, at 230 af de testede biler nemt kunne låses op, derefter tændes og så stjæles af tyve. Det er store bilmærker som Ford, Nissan, Volkswagen etc. som er blevet testet.

99% af bilerne viste sig at have fejl i sikkerheden, og det var kun tre modeller fra Jaguar Land Rover, hvor der ikke var en brist i sikkerheden.

Disse biler har fejl i tyverisikringen

Mere end 30 bil-brands havde fejl da det kom til tyverisikringen. Heriblandt er der tale om Audi, BMW, Honda, Hyundai, Kia, Peugeot, Renault, Skoda og Volvo.

I England er biltyveri så stort et problem, at der bliver en bil stjålet hver syvende minut. I 2017/2018 steg biltyveri med hele 39%, og det er derfor vigtigt, at man når at sikre sig mod den ærgerlige trend, inden den rammer en selv og Danmark generelt.

Sådan gør tyvene

Biltyvene bruger noget der hedder ‘Relay-boxes’. Hvis de holder sådan en box tæt på din bil, og en tæt på nøglen, kan de forlænge signalet til, at bilen tror, at din nøgle er i nærheden af den. Derved kan de låse din bil op, starte den og stikke af med den.

Hvad gør bilindustrien?

Bilproducenterne er selvfølgelig blevet informeret om dette problem, og de er begyndt at blive løst fra januar 2019, så de nye biler bliver mere tyverisikret. Det store problem er derfor nu, de mange tusindvis af biler, som kører rundt, hvor man stadig nemt kan stjæle dem.

Vi håber, at dette ikke bliver en stor trend i Danmark, men det kan godt betale sig at være opmærksom på dette problem, hvis man har en en bil med nøglefri funktion, også kaldet smartkey eller keyless.

Det kan du selv gøre

For det første, kan man sørge for, at man ikke opbevare sine nøgler tæt på bilen. Det gør det betydeligt sværere for biltyvene at lave ovenstående nummer med din bil. Derudover kan man låse bilen manuelt, så man slår denne trådløse funktion fra.

Sidst men ikke mindst, kan man eventuelt pakke sin nøgle ind i en metaldåse eller sølvpapir, som man skærmer for det trådløse signal, som tyvene ellers kunne forlænge.

Tak til Formula Swiss

Der skal lyde et stort tak til Formula Swiss, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Hos Formula Swiss kan du få helseprodukter og kosttilskud, hvor du blandt andet kan finde lovlig cannabisolie i høj kvalitet.

Relaterede indlæg
Det er aldrig sjovt, når uheldet er ude og du har fået en skade på din bil. Der er dog sto…
For de fleste af os bliver det nok ved drømmen, men for enkelte bliver det til virkelighed…
Åh, hvis det bare var nemt at give et helt konkret svar på, hvor mange kilometer en bil ka…
Herunder får den komplette lister af tyske bilmærker, som i 2020 producerer biler i Tyskla…
Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nog…
Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmar…
D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, G…