Kørt Galt I Udlandet? Det Skal Du Huske

D. 09.07.2019
Image: Canva

Hvis du kører galt i udlandet, eller blot er involveret i større eller mindre grad, så er det enormt vigtigt, at du husker på tre ting. Husker du ikke de 3 ting, som vi kommer til at gennemgå i denne artikel, så kan det blive en meget dyr fornøjelse!

Indsaml informationer

Det er utroligt vigtigt, at du får indsamlet ting som telefonnummer, navne og andre relevante kontaktoplysninger fra både vidner og de involverede i ulykken. Dog kan det være mere end almindeligt svært, da der ofte vil være en sprogbarriere, der gør processen vanskelig.

I tilfælde af, at du ikke kan indsamle de ovenstående oplysninger, så bør du bruge din telefon til at tage nogle billeder med. Heriblandt bør du tage billede af den anden parts bil, nummerplade, skaderne, ulykkesstedet osv.

Får du lov og mulighed for det, kan det være en stor fordel at tage billeder af den anden billists id. At være i stand til at identificere den anden part kan være afgørende for om du kan modtage erstatning.

Lægetjek med det samme

Såfremt du er kommet alvorligt til skade, så skal du naturligvis ringe efter en ambulance på 112. Er man ikke kommet akut eller umiddelbart alvorligt til skade, kan det være fristende at vente med lægebesøget til man er hjemme i Danmark.

Forsikringsmæssigt er det dog vigtigt, at dine eventuelle skader bliver undersøgt og registreret hurtigst muligt. Du kan evt. kontakte dit forsikringsselskab og få rådgivning om, hvordan du skal forholde dig til eventuelle skader.

Få råd og vejledning

Ringer man på nummeret 36 73 20 00, kan man modtage råd og vejledning ganske gratis. Dette er nemlig nummeret til den institution, der hedder UlykkesLinjen. UlykkesLinjen er en offentlig institution, der tilbyder gratis rådgivning i disse situationer, og er uafhængig af forsikringsselskaber og lignende.

Relaterede indlæg
Det er aldrig sjovt, når uheldet er ude og du har fået en skade på din bil. Der er dog sto…
For de fleste af os bliver det nok ved drømmen, men for enkelte bliver det til virkelighed…
Åh, hvis det bare var nemt at give et helt konkret svar på, hvor mange kilometer en bil ka…
Herunder får den komplette lister af tyske bilmærker, som i 2020 producerer biler i Tyskla…
Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nog…
Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmar…
D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, G…