Hvornår Må Politiet Konfiskere En Bil? Her Skal Du Passe På!

D. 05.08.2020
Image: Jumpstory

Reglerne for hvornår politiet må konfiskere en bil er gennem de senere år blevet skærpet, så politiet nu - i modsætning til tidligere, har fået flere beføjelser til at konfiskere biler.

Det er dog langt fra alle danske bilejere, der er klar over, hvornår de risikerer at få konfiskeret deres bil. Herunder kan du set et par eksempler på, hvornår politiet må konfiskere din bil.

Her må politiet konfiskere din bil

Der er kommet skrappere regler for, hvornår politiet må konfiskere en bil. Regelstramningerne kommer især i forhold til spritbilister, der nu lettere kan miste deres bil.

Har du gentagende gange kørt bilkørsel med for høj en promille, så kan politiet konfiskere din bil. Kører du bilkørsel med en promille på over 2,00, ja, så kan politiet allerede konfiskere din bil, første gang du gør det.

Der er dog et lille men. Hvis du har en bil, hvor der er pant i bilen, så kan politiet ikke gøre det, da panthaver så kan kræve bilen udleveret fra politiet.

Bilen kan også blive konfiskeret, hvis en anden kører spirituskørsel i den.

Blandt de seneste tiltag er også bekæmpelsen af vandvidskørsel, hvor hastighedsgrænsen overskrides med mere end 100% ved kørsel over 100 km/t. Uanset grænsen så kan bilen konfiskeres, hvis der køres over 200 km/t.

Med i betegnelsen er uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, samt uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens lægme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder. 

Kører du gentagende gange bil, selvom du ikke har kørekort, så kan politiet også vælge at konfiskere din bil. Siden 2014 har dette været muligt ved tredje overtrædelse af kørsel uden førerret. Dette gælder dog kun, hvis det er din bil.

Hvordan slipper man så for at få sin bil konfiskeret af politiet? Jo, det er meget simpelt. Man overholder færdselsloven. 

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af både designermøbler og andre flotte designervarer som Rains i deres enorme udvalg i både fysiske butikker samt på deres store webshop. 

Relaterede indlæg
Der er ingen faste beløb for, hvad et bilsyn skal og må koste i Danmark, selvom det skal u…
Din vej til at få din bil skrottet går via en miljøgodkendt autoophugger. Her afleverer du…
Når man taler om elbiler i Danmark, er fokus næsten udelukkende på miljøet, hvor der altid…
Hvis du igennem dine mange år som barn, eller i forbindelse med at du tager dit kørekort, …
Det kan hurtigt blive en dyr omgang for dig, hvis du tuner din bil til et punkt, hvor det …
Det kan blive en dyr omgang, hvis du bliver stoppet i en bil, der ikke er blevet synet i t…
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…