Hvornår Må Politiet Konfiskere En Bil? Her Skal Du Passe På!

D. 05.08.2020
Image: Jumpstory

Reglerne for hvornår politiet må konfiskere en bil er gennem de senere år blevet skærpet, så politiet nu - i modsætning til tidligere, har fået flere beføjelser til at konfiskere biler.

Det er dog langt fra alle danske bilejere, der er klar over, hvornår de risikerer at få konfiskeret deres bil. Herunder kan du set et par eksempler på, hvornår politiet må konfiskere din bil.

Her må politiet konfiskere din bil

Der er kommet skrappere regler for, hvornår politiet må konfiskere en bil. Regelstramningerne kommer især i forhold til spritbilister, der nu lettere kan miste deres bil.

Har du gentagende gange kørt bilkørsel med for høj en promille, så kan politiet konfiskere din bil. Kører du bilkørsel med en promille på over 2,00, ja, så kan politiet allerede konfiskere din bil, første gang du gør det.

Der er dog et lille men. Hvis du har en bil, hvor der er pant i bilen, så kan politiet ikke gøre det, da panthaver så kan kræve bilen udleveret fra politiet.

Bilen kan også blive konfiskeret, hvis en anden kører spirituskørsel i den.

Blandt de seneste tiltag er også bekæmpelsen af vandvidskørsel, hvor hastighedsgrænsen overskrides med mere end 100% ved kørsel over 100 km/t. Uanset grænsen så kan bilen konfiskeres, hvis der køres over 200 km/t.

Med i betegnelsen er uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, samt uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens lægme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder. 

Kører du gentagende gange bil, selvom du ikke har kørekort, så kan politiet også vælge at konfiskere din bil. Siden 2014 har dette været muligt ved tredje overtrædelse af kørsel uden førerret. Dette gælder dog kun, hvis det er din bil.

Hvordan slipper man så for at få sin bil konfiskeret af politiet? Jo, det er meget simpelt. Man overholder færdselsloven. 

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af både designermøbler og andre flotte designervarer som Rains i deres enorme udvalg i både fysiske butikker samt på deres store webshop. 

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…