Hvordan Tanker Man En Bil? Sådan Gør Du

D. 26.08.2020
Image: Jumpstory

Hvis du igennem dine mange år som barn, eller i forbindelse med at du tager dit kørekort, ikke har fundet ud af hvordan du tanker en bil, så kan det blive svært at køre meget længere, end hvad der er brændstof på til, når du får nøglerne.

Men frygt ej, her har du en guide til, hvordan du tanker en bil, så du nemt og ubesværet kan tanke din bil, næste gang lampen lyser og din bil er ved at løbe tør.

Sådan tanker du en bil

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type brændstof din bil bruger. Det er nemlig ikke lige meget, om den kører på oktan 92, oktan 95 eller diesel.

Hvis du er i tvivl om det, kan du altid finde det i bilens instruktionsbog. Den følger med, når du køber bilen og ligger oftest i handskerummet.

Når du har fundet ud af, hvilken type brændstof du skal fylde på din bil, så skal du finde ud af, hvor du kommer brændstoffet på. De fleste biler har et dæksel siddende omkring det ene baghjul. På de fleste nye modeller, skal du åbne dækslet ved først at hive i et håndtag eller trykke på en kamp i kabinen, hvorefter du skruer dækslet til selve tanken af.

Når du har gjort det, så kan du komme pistolen fra pumpen i tanken og begynde at trykke på håndtaget. Her giver pistolen automatisk et klik, når tanken er fyldt så meget op, at brændstoffet i tanken står så højt, at det rammer pistolen. Du bør derfor stoppe påfyldningen af din bil og sætte pistolen på plads.

Skru derefter dækslet til tanken på og luk det yderste dæksel. Du har nu tanket din bil og er klar til at køre igen. God tur! 

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af moderne elektronik på deres webshop, som eksempelvis en ny router, et nyt gaming keyboard, en lækker bluetooth højttaler og meget andet.

Relaterede indlæg
Der er ingen faste beløb for, hvad et bilsyn skal og må koste i Danmark, selvom det skal u…
Din vej til at få din bil skrottet går via en miljøgodkendt autoophugger. Her afleverer du…
Når man taler om elbiler i Danmark, er fokus næsten udelukkende på miljøet, hvor der altid…
Det kan hurtigt blive en dyr omgang for dig, hvis du tuner din bil til et punkt, hvor det …
Det kan blive en dyr omgang, hvis du bliver stoppet i en bil, der ikke er blevet synet i t…
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…
Stationcar, minibil, SUV, cabriolet og hvad de ikke alt hedder. De fleste har ret godt sty…