Hvilken Bil Kører Længst På Literen?

D. 05.10.2020
Image: Ketut Subiyanto

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger en bil, der er benzinøkonomisk. Dette gælder i øvrigt både på den korte og lange bane. Hertil kommer det også, at den grønne ejerafgift også er markant lavere ved biler, der kører langt på literen. 

Hvilken bil kører længst på literen? Kigger man på den biltype, man kalder for hybrid, så er vinderen en Toyota Yaris 1,8 Hybrid, der kører imponerende 27 kilometer på en liter benzin. Kigger man derimod på dieselbiler, så kører Peugeot 208 BlueHDi 100 længst med sine 33,3 kilometer pr liter, hvilket gør den til bilen, der kører absolut længst på literen. 

Vil man virkelig køre langt på literen, så skal man altså investere i en diesel bil. Der er dog andre ting, der gør, at det ikke nødvendigvis er den billigste løsning. Som regel siger man, at man skal køre relativt mange kilometer hver måned for at en dieselbil er den bedste løsning rent økonomisk. 

En Peugoet 208 BlueHDi kan altså køre rigtig langt på literen. Faktisk kan den køre fra Sjælland til Paris på en enkelt tankfuld. Bilen har en kapacitet på 45 liter brændstof, så du kan altså køre hele vejen til Frankrigs hovedstad, næsten uanset hvor du befinder dig i Danmark. 

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…