Hvor Meget Må Man Tune Sin Bil? Så Meget Lir Må Den Få

D. 25.08.2020
Image: Jumpstory

Det kan hurtigt blive en dyr omgang for dig, hvis du tuner din bil til et punkt, hvor det ikke er lovligt. Tuner du din bil for meget, så kan det betyde en omregistrering af din bil.

Tommelfingerreglen er, at du må tune din bil, så længe den ikke ændrer karakter i forhold til den standard, som bilen er indregistreret med.

Retningslinjerne for tuning i Danmark

"Jeg må tune min bil op til maksimalt 20% effektforøgelse." Nej, det må du ikke. Det er en skrøne, som desværre kan blive en dyr fornøjelse, hvis du følger den.

Du må, i princippet, godt tune og ændre bilens motor. Hvis du gør det, så skal bilen dog synes og godkendes. Ved et sådant syn kontrolleres det, om din bils tekniske egnethed passer til den større effekt, som tuningen har givet. Derudover tjekkes der luftforurening og støjniveau. Hvor omfattende et sådant syn er, afhænger også af bilens alder.

Når bilens tekniske egnethed tjekkes, ses der på, om bilens øvrige dele matcher den øgede effekt. Gør de det, så kan effektforøgelser på op til 20% godkendes.

Har du udskiftet den originale motor, så effekten målt i hk overskrider en 20 procents effektforøgelse, kræver det, at din bil bliver omregistreret, da der så skal betales for en ny afgift. Du skal her være opmærksom på, at en udskiftning af motoren, selvom effektforøgelsen er på under 20%, kan medføre en ny afgift. 

Laver du ændringer på din bil i forhold til effektforøgelser, så er du selv ansvarlig for, at få rådgivet dig ved Skat om disse ændringer, så din bil er fuldt lovlig og de korrekte afgifter betalt. 

Vurderes det, at din tuning af bilen har medført, at Skat vurderer, at den har mistet sin oprindelige identitet, så skal du betale en ny afgift. Her er det ikke bare ændringen, som du betaler for - du betaler nemlig en afgift for hele bilen. Her vil afgiftens størrelse være på mellem 55-60 procent af bilens værdi.

Relaterede indlæg
Der er ingen faste beløb for, hvad et bilsyn skal og må koste i Danmark, selvom det skal u…
Din vej til at få din bil skrottet går via en miljøgodkendt autoophugger. Her afleverer du…
Når man taler om elbiler i Danmark, er fokus næsten udelukkende på miljøet, hvor der altid…
Hvis du igennem dine mange år som barn, eller i forbindelse med at du tager dit kørekort, …
Det kan blive en dyr omgang, hvis du bliver stoppet i en bil, der ikke er blevet synet i t…
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…
Stationcar, minibil, SUV, cabriolet og hvad de ikke alt hedder. De fleste har ret godt sty…