Hvor Meget Forurener En Bil? Få Tal På Din Forurening

D. 04.08.2020
Image: Jumpstory

Biler er blandt de helt store syndere, når det gælder forurening og udledning af CO2. Forureningen er dog blevet mindre på de nye biler, end den har været hos de ældre modeller.

Det kan dog være svært at vide, hvor meget ens bil forurener, for ting som stand, kørselsmønster og andre faktorer kan spille ind - ikke mindst ens valg af bil. Hvis du vil vide, hvor meget din bil forurener, kan du altid få testet den, ellers er der her en række vejledninger til, hvor meget din bil forurener.

Så meget forurener en bil

Når man skal måle en bils forurening, kan der være en lang række metoder dertil. Den mest anerkendte metode er Real Driving Emission (RDE). Her måles både udledningen af CO2, kulilte, nanopartiler og NOx-emission. 

Hvis der skal sættes tal på, så har EU et mål om, at biler kun udleder 130 kg CO2 pr 1.000 km. I dag er det anslået, at en bil udleder 164 kg CO2 pr. 1.000 km.

Der har gennem årene været stor debat om de forskellige typer brændstof og energikilder, hvor der især har været politisk fokus på dieselbiler. Det ses dog i dag, at dieselbiler forurener mindre end de tilsvarende benzinmodeller. 

Teknologisk Institut har blandt andet målt, at dieselbilers partikeludledning var 35% lavere i gennemsnit, mens benzinbilernes var 26 gange højere end omgivelsesluften. 

En gennemsnitlig dansker udleder i gennemsnit 9,4 kg CO2 i løbet af en almindelig arbejdsuge, når der tales transport til og fra arbejde. Hvis vi holder os indenfor de danske grænser, så er det sjællænderne, der udleder mest, ide de ifølge GreenMatch.dk udleder 11,87 kg CO2.

Tak for støtten

Vi takker Illums bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af produkter fra dansk design, heriblandt Royal Copenhagen, Kähler, designermøbler og meget mere. 

Relaterede indlæg
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…
Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger en bil, der er benzinøkonomisk. …
Der er ingen faste beløb for, hvad et bilsyn skal og må koste i Danmark, selvom det skal u…
Din vej til at få din bil skrottet går via en miljøgodkendt autoophugger. Her afleverer du…