Hvor Mange Kilometer Kan En Bil Køre? Så Længe Kan Din Bil Køre

D. 09.07.2020
Image: Jumpstory

Åh, hvis det bare var nemt at give et helt konkret svar på, hvor mange kilometer en bil kan køre. For selvom biler er mekaniske genstande, der er samlet med de samme dele, så er det langt fra ensbetydende med, at alle biler af samme model kan køre lige mange kilometre.

Vi vil her forsøge at guide dig til, hvor mange kilometer en bil kan køre.

Så mange km kan en bil køre

Der er glædeligt nyt, for bilerne kan efterhånde holde til at køre flere og flere kilometer, end de tidligere har kunne.

Og som bilejer har du selv en stor indflydelse på, hvor mange kilometre lige netop din bil kan køre. Hvor godt din bil bliver vedligeholdt, har nemlig meget at sige i forhold til, hvor højt du kan få kilometertælleren op på din bil.

Tidligere kunne du opleve, at biler var klar til at blive skrottet, når de nåede de 200.000 km. I dag kan de fleste biler nemt køre mellem 300.000 og 400.000 km, før de tvinges på bilkirkegården.

Vælger du her en dieselbil - og vedligeholder den - så kan du også nemt opleve, at der er endnu flere kilometre i den, end hvis du køber en mindre benzindreven bil, som ikke passes korrekt.

Du vil derfor nemt kunne høre historier om dieselbiler, der runder både 500 og 600.000 km - endda arbejdskøretøjer i form af Mercedes'er, som har kørt som taxa-

Passer du derfor på din bil, så kan der være mange år og kilometre i din bil. En gennemsnitsdansker kører cirka 11.000 km. om året. Hvis du køber din bil fra ny, så bør du i gennemsnit have bil til flere end 25 år, hvis du sørger for den korrekte vedligeholdelse af din bil.

Tak for støtten

Tak til Mondo Kaos for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af vintagetøj til dig som nyder flotte retrokjoler, skjortebukser, sko og meget mere. 

Relaterede indlæg
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…
Stationcar, minibil, SUV, cabriolet og hvad de ikke alt hedder. De fleste har ret godt sty…
Reglerne for hvornår politiet må konfiskere en bil er gennem de senere år blevet skærpet, …
Biler er blandt de helt store syndere, når det gælder forurening og udledning af CO2. Foru…
ESP, ABS og hvad der ikke alt er af forkortelser. Det kan være en labyrint at finde ud af …
Hvornår må man køre bil, efter man har drukket? Svarer du forkert på det spørgsmål, så kan…
Et kørekort kan være noget af en investering - især hvis du skal have mange køretimer elle…