Hvor Mange Kilometer Kan En Bil Køre? Så Længe Kan Din Bil Køre

D. 09.07.2020
Image: Jumpstory

Åh, hvis det bare var nemt at give et helt konkret svar på, hvor mange kilometer en bil kan køre. For selvom biler er mekaniske genstande, der er samlet med de samme dele, så er det langt fra ensbetydende med, at alle biler af samme model kan køre lige mange kilometre.

Vi vil her forsøge at guide dig til, hvor mange kilometer en bil kan køre.

Så mange km kan en bil køre

Der er glædeligt nyt, for bilerne kan efterhånde holde til at køre flere og flere kilometer, end de tidligere har kunne.

Og som bilejer har du selv en stor indflydelse på, hvor mange kilometre lige netop din bil kan køre. Hvor godt din bil bliver vedligeholdt, har nemlig meget at sige i forhold til, hvor højt du kan få kilometertælleren op på din bil.

Tidligere kunne du opleve, at biler var klar til at blive skrottet, når de nåede de 200.000 km. I dag kan de fleste biler nemt køre mellem 300.000 og 400.000 km, før de tvinges på bilkirkegården.

Vælger du her en dieselbil - og vedligeholder den - så kan du også nemt opleve, at der er endnu flere kilometre i den, end hvis du køber en mindre benzindreven bil, som ikke passes korrekt.

Du vil derfor nemt kunne høre historier om dieselbiler, der runder både 500 og 600.000 km - endda arbejdskøretøjer i form af Mercedes'er, som har kørt som taxa-

Passer du derfor på din bil, så kan der være mange år og kilometre i din bil. En gennemsnitsdansker kører cirka 11.000 km. om året. Hvis du køber din bil fra ny, så bør du i gennemsnit have bil til flere end 25 år, hvis du sørger for den korrekte vedligeholdelse af din bil.

Tak for støtten

Tak til Mondo Kaos for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af vintagetøj til dig som nyder flotte retrokjoler, skjortebukser, sko og meget mere. 

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…