Hvor Lang Må En Bil Være? Så Lang Må Din Bil Være

D. 11.08.2020
Image: Jumpstory

Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de færreste der kan huske det - også selvom teoriprøven måske ikke ligger så mange år tilbage. 

Det skyldes måske, at det er de færreste personbiler, der kommer i farezonen for en bøde for at være for lang. Her får du retningslinjerne for, hvor lang en bil må være.

Længden på en bil - Så lang må den være

En bil er det, som man i bekendtgørelsen om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk - også kaldet dimensionsbekendtgørelsen, kalder for et motordrevet køretøj.

Nu bliver det måske lidt støvet, men i kapitel tre, paragraf syv står der, at en bil ikke må have en længde på mere end 12 meter.

Det er de færreste biler, der overskrider denne længde, så det kan godt være derfor, at man ikke får den viden banket ind med syvtommersøm til teoritimerne. 

Der er selvfølgelig undtagelser, når det kommer til længden på en bil. Her er der blandt andet undtagelser i forhold til busser, hvor antallet af aksler bestemmer længden. Her kan en bus med to aksler have en længde på op til 15 meter, mens en ledbus må have en længde på op til 18,75 meter.

Undtagelserne er flest, når det kommer til lastbiler og vogntog, hvor der både er undtagelser i forhold til selve køretøjet og dets påhæng.

For hovedparten af bilejerne i Danmark er disse spørgsmål dog sjældent relevante, da de fleste personbiler har en længde på omkring fem meter eller derunder.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find alt fra smarte kabler til sjove gadgets eller funktionelle maskiner som en lamineringsmaskine til kontoret på avXpertens store webshop. 

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…