Hvad Koster Et Kørekort Til Bil? Se Din Pris Her

D. 03.08.2020
Image: Jumpstory

Et kørekort kan være noget af en investering - især hvis du skal have mange køretimer eller dumper nogle af prøverne. Prisen for et kørekort er derfor meget individuelt fra person til person.

Vi ser her på, hvad det koster at få et kørekort til en bil, så du har en ide om din pris, når du skal have et kørekort eller betale for et til dine børn.

Prisen på et kørekort

Du har sikkert set priseksempler rundt omkring, når køreskoler reklamerer med pakkeløsninger og kørekort fra x-antal kroner. Som udgangspunkt skal du forvente, at prisen på et kørekort ligger mellem 12.000 kr. og 18.000 kr.

I det prisrum varierer prisen alt efter, hvor du tager dit kørekort og selvfølgelig også efter, hvor mange køretimer du skal have, før du kan køre tilfredsstillende nok til, at du kan komme op til din køreprøve.

Netop køreprøven - og teoriprøven, er to af de faktorer, der kan få stor betydning for den samlede pris på dit kørekort. Du skal nemlig betale 600 kr. for at gå op til teoriprøven og køreprøven. Du betaler gebyret, hver gang du skal op til en prøve. Så for hver gang du dumper, så kan du lægge 600 kr. til prisen på dit kørekort.

Du kan finde kørekortspakker, der er billigere end de 12.000 kr. Der er set eksempler på kørekortspakker, der koster helt ned til 7.000 kr. 

Når du tager kørekort, skal du som minimum have 24 timers undervisning på vej, manøvrebane og køreteknisk kursus. Dertil kommer teoritimerne, som du minimum skal have 29 af. En køretime koster som regel mellem 400 og 450 kr. 

I forbindelse med kørekortet vil der også være andre udgifter forbundet - blandt andet til en lægeerklæring.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find de flotte Louis Poulsen lamper samt meget andet fra dansk design host Illums Bolighus.

Relaterede indlæg
Der er ingen faste beløb for, hvad et bilsyn skal og må koste i Danmark, selvom det skal u…
Din vej til at få din bil skrottet går via en miljøgodkendt autoophugger. Her afleverer du…
Når man taler om elbiler i Danmark, er fokus næsten udelukkende på miljøet, hvor der altid…
Hvis du igennem dine mange år som barn, eller i forbindelse med at du tager dit kørekort, …
Det kan hurtigt blive en dyr omgang for dig, hvis du tuner din bil til et punkt, hvor det …
Det kan blive en dyr omgang, hvis du bliver stoppet i en bil, der ikke er blevet synet i t…
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…