Hvad Koster Det At Oplade En Elbil? Så Meget Koster Det

D. 07.09.2020
Image: Jumpstory

Når man taler om elbiler i Danmark, er fokus næsten udelukkende på miljøet, hvor der altid tages udgangspunkt i en miljøvenlig og klimaneutral produktion af strømmen, som elbilerne kører på.

Men hvad koster det at oplade en elbil? I denne artikel dykker vi ned i regnestykkerne for, hvad det koster at oplade en elbil.

Så meget koster det at oplade en elbil

Mens du nemt kan se, hvad en opfyldning med benzin eller diesel koster, når du tanker, så er det ikke så lige til, når du skal finde ud af, hvad det koster at oplade en elbil.

Det er næsten umuligt at give et konkret tal på, hvad det koster at oplade en elbil, for det afhænger af dit valg af oplader og ikke mindst hvor meget du skal lade op. Der er også forskel på, hvor hurtigt din elbil skal lades op, alt efter om du vælger en bylader, hurtiglader eller en lynlader. 

Hos E.ON betaler man her mellem 3,55 kr. og 5,55 kr. pr kWh. De fleste elbiler har en kapacitet på omkring 40 kWh. Du betaler derfor mellem 142 kr. og 222 kr. for en fuld opladning. 

Ifølge flere medier kan en elbil kører godt 400 km. på en fuld opladning med en batterikapacitet på 40 kWh, hvilket giver lige under 10 km pr kWh. Det faktiske tal er dog noget lavere. Din pris er dog noget højere, da udgiften til både abonnement, oplader og lignende kommer oveni.  

Din udgift pr. km i "brændstof" er dermed på 1,80 kr./km med en elbil - uden abonnement med mere er talt med i prisen. En dieselbil kan nemt have tankkapacitet på 55 liter. Med en dieselpris på 9 kr. og et gennemsnitsforbrug på 16,36 km/l (900 km på 55 liter) giver det en brændstofforbrug på 1,97 kr/km.

Ifølge FDM så er elbiler de billigste at køre i - 0.14 kr. billigere end dieselbiler i forhold til resultaterne fra FDM's test. Med i FDM's beregninger er også de faste udgifter til bilerne. Herunder også købsprisen.

Vi takker avXperten for støtten

Til sidst vil vi hurtigt sige tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af alverdens teknologi og smart tilbehør som gamer stole til dit computer-setup på avXpertens store webshop.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…