Hvad Er Fordelene Ved Elbiler?

D. 14.04.2020
Image: canva.com

Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nogensinde før.

I dette indlæg får du nogle svar på hvad de mest relevante fordele er ved elbiler, og også et par af de ulemper som der er ved de ellers smarte biler.

Elbiler lader helt sikkert til at være svaret på fremtidens køretøj, primært grundet deres lave belastning på miljøet i forhold til biler der bruger fossile brændstoffer.

Fordele ved elbiler

Den helt oplagte og største fordel ved elbiler er det faktum at elbiler har en ekstrem lille belastning på klimaet og miljøet i forhold til normale køretøjer.

Derudover er elbiler også utrolig langtidsholdende, da deres batterier genopladelige, i utrolig mange omgange.

Da der ikke bruges fossile brændstoffer og diverse olier, er selve “motorrummet” i elbiler utrolig rent og langtidsvarende, og det er yderst sjældent at det er nødvendigt at sende en elbil til mekaniker.

Du bruger også væsentlig mindre på brændstof, da elbiler jo lades op ved hjælp af specielle ladestationer, som koster betydeligt mindre end benzin eller diesel - ja nogle ladestationer fx fra Tesla er endda gratis.

Nogle undersøgelser har vist at prisen for at køre i elbil kontra normal bil er 4-5 gange lavere når det gælder brændstof/genopladning.

Du kan for den samme pris i strøm kontra benzin/diesel nemlig køre 4-5 gange længere i en elbil.

Ulemper ved elbiler

Selvom elbiler er utrolig gode for miljøet og virker som det rigtige valg for en sikker fremtid, er der på nuværende tidspunkt nogle ulemper som gør at normale biler stadig er foretrukket af de fleste.

En af de største ulemper ved elbiler, er den distance de kan køre før de kræver opladning.

De fleste elbiler kan nemlig kun køre mellem 100-200 kilometer på en opladning, og er derfor ikke velegnet til at køre lange strækninger.

Dette er dog en af de absolut vigtigste punkter som fabrikanterne af elbiler forsøger at forbedre hele tiden, og udviklingen ser meget lovende ud, da nogle af de dyre modeller kan køre omkring 300-400 kilometer på én ladning allerede.

En anden ulempe i sammenhæng med ovenstående, er selve opladningstiden når man skal genoplade sin elbil.

Dette er noget som der stadig bliver arbejdet kraftigt på at forbedre, men lige nu tager det stadig mellem 30 minutter til en hel time at lade sin elbil helt op, hvilket er betydeligt længere end det tager at tanke en normal bil op.

Noget som også får mange til at kigge bort fra anskaffelsen af en elbil, er selve prisen.

I Danmark er elbiler stadig meget dyre, og dette er en af de store årsager til at mange ikke køber de ellers smarte biler.

Overordnet set skal du som ejer af en elbil være god til at planlægge dine rejser, og være opmærksom på hvor nærmeste ladestation befinder sig, så du altid ved at du kan nå derhen før batteriet er tømt.

Du vil dog som elbil ejer nyde en utrolig effektiv bil når det gælder både kørsel, men også selve bilens design og opbygning.

Elbiler er utrolig elegante og kræver meget lidt vedligehold i forhold til normale biler, og er dermed for det meste en god langtidsinvestering.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du en lang række produkter til hjemmet som fx Holmegaard Perfection eller Kähler Hammershøi salt og peber serien.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…