Hvad Er Et Dashcam, Og Hvorfor Er Det En God Investering?

D. 17.07.2019
Image: freestocks.org

I denne artikel introducerer vi dig for et såkaldt dashcam og argumenterer for, hvorfor vi mener, at et sådant kamera er en god investering.

Måske har du set en af de utallige optagelser, som findes på YouTube, Facebook og lignende medier, af folk, der oplever meget mærkværdige og mystiske ting i trafikken. Alle oplevet gennem forruden.

Indholdet af disse optagelser spænder bredt og indeholder alt fra lovovertrædelser og trafikulykker til åbenlys forsikringssvindel.

Fælles for optagelserne er, at de er optaget med et såkaldt dashcam. Sådanne kameraer er mest udbredt i udlandet – særligt i lande som Kina, Thailand og Rusland – men efterhånden vælger flere og flere danskere også at investere i et sådant kamera.

Hvad er et dashcam?

Et dashcam er et kamera til bilen, som kan sættes i forruden. Herfra filmer det ens færdsel i trafikken. Dashcams er ganske små, og du skal derfor ikke være nervøs for, at det tager noget af dit udsyn. Der ses også eksempler på, at dashcams installeres i bagruden.

Hvorfor investere i et dashcam?

Hvad er formålet med at filme sin kørsel, tænker du måske…

Formålet med dashcams ses særligt i forbindelse med forsikringssager, hvor man let kan bevise, hvem der har skylden, når uheldet er videodokumenteret.

Derudover er et andet formål at stille sig bedre i tilfælde af bilindbrud. Hvis man får brudt sin bil op og har et dashcam installeret, vil man nemlig typisk få et rigtig stærkt signalement af gerningsmændene.

Hvem forhandler dashcams?

Hvis vi har vækket din interesse for dashcams i et sådant omfang, at du overvejer at investere i et sådant kamera, vil du sikkert gerne vide, hvor du kan købe den slags.

Dashcams sælges blandt andet i Elgiganten, Wupti og T-Hansen. Derudover findes der en masse forhandlere online. Det er bare at Google: ”Køb dashcam”, så skal de nok komme frem.

Relaterede indlæg
Herunder får den komplette lister af tyske bilmærker, som i 2020 producerer biler i Tyskla…
Du ved nok højst sandsynligt hvad en elbil er, da fokus på grønne tiltag er større end nog…
Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmar…
D. 10 september 2019 trådte en ny regel i kraft i forhold til at bruge sin mobiltelefon, G…
Går du og mangler en god gammeldags “Jydekrog” men er lidt skeptisk i forhold til priserne…
Overvejer du at tage din firmabil på bilferien? Så er der en del ting, du skal være opmærk…
En bilferie bliver ofte anset som et billigere alternativ til flyrejsen, da man naturligvi…