Guide Til Omregistrering – Dette Skal Du Huske På I Forbindelse Med Ejerskifte Af Bil
D. 17.07.2019Image: Hassan OUAJBIR
I denne artikel zoomer vi ind på alle de forhold, som du skal være opmærksom på i forbindelse med en omregistrering af en bil.
At købe en brugt bil er slet ikke så tosset en idé. Dels så sparer du uden tvivl en masse penge i forhold til at købe en ny bil. Man plejer at sige, at en bil falder omkring 15.000 kroner i værdi, så snart man drejer nøglen i tændingen.
Derudover gør du også noget godt for miljøet, i og med du genbruger frem for at støtte en brug-og-smid-væk-kultur.
Når man køber en brugt bil, kan det dog være lidt vanskeligt at navigere rundt i de mange regler, der er. En regel er for eksempel, at man skal omregistrere bilen. Hvordan gør man lige det?
Det – samt hvad du ellers skal være opmærksom på i forbindelse med ejerskifte – får du svar på herunder.
En omregistrering bør foretaget hurtigst muligt
En omregistrering bør foretages hurtigst muligt. Dette sikrer nemlig, at både køber og sælger slipper for unødvendige komplikationer i forbindelse med ejerskiftet. Derfor anbefaler vi, at du på forhånd aftaler med sælger, at omregistreringen foretages, så snart bilen er overleveret.
Klar det online – hurtigt, nemt og sikkert
Siden 2012 har det været muligt at omregistrere biler online via SKATs hjemmeside. Når man skal omregistrere en bil, skal man bruge NemID fra både køber og sælger.
Sådan gør du
Herunder følger en step-by-step-guide for, hvordan man foretager en omregistrering.
- Gå ind på SKATs hjemmeside
- Log ind på SKATs tast selv-system
- Klik dig ind på fanen ’motorregistrer’
- Følg anvisningerne
Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er nogen fortrydelsesret på din omregistrering. Derfor skal du dobbelttjekke, at de indtastede oplysninger er korrekte.
Hvis de er det, burde der være styr på det hele. SKAT sørger nemlig for at informere dit forsikringsselskab omkring omregistreringen.
Skal bilen synes inden omregistrering?
Du skal altid tjekke, om bilen, du er ved at købe, skal synes inden omregistrering. Det skal den nemlig i nogle sammenhænge, som vi kommer ind på herunder.
Hvis en bil ikke løbende har fået de nødvendige godkendelser i forbindelse med periodiske syn, skal den synes inden omregistrering. Det skal den også, hvis tidsfristerne for de periodiske syn ikke er blevet overholdt.
Ligeledes skal den synes, hvis den har været afmeldt i mere end et år, eller hvis den er registreret i udlandet.
Tak til Curvii
Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Curvii, der sælger plus size-tøj til kurvede kvinder. Tak for hjælpen med artiklen. Det er yderst værdsat!