Guide: 5 Tips Til Bilpleje Om Vinteren

D. 13.12.2019
Image: Jumpstory.dk

Vinteren er klart den hårdeste for biler. Desværre forholder det sig sådan, at vi i Danmark har masser af vinter. Derfor skal man være opmærksom og klar over, at ens bil har brug for lidt ekstra omsorg, når temperaturen begynder at komme helt derned, hvor vand bliver til is.

Hvis ikke man formår at gøre dette, så kan det også ende ud i en større regning. Her er vores 5 tips til bedre bilpleje om vinteren.

1. Smør dine låse og gummilister

Synes du også, at det er voldsomt irriterende med en tilfrosset lås? Dette kan heldigvis undgås, hvis du smører låsen godt allerede inden kulden begynder. Samtidig bør du gøre dig den ulejlighed at smøre og rengøre gummilisterne.

2. Overvåg batteriet

Lave temperaturer er hård kost for dit bilbatteri. Dit batteri skal gerne kunne varme sæderne op, køre klimaanlægget og lignende ting, samtidig med, at det bliver opladet. Hvis du fornemmer, at bilen har svært ved dette, så få endelig testet dit batteri!

3. Fjern vejsalt

Når sneen falder, og frosten melder sin ankomst, så bliver der spredt salt ud over alle veje. Selvom salten er rigtig godt for sikkerheden, så slider det også på din bil. Derfor bør du vaske den jævnligt, når der er salt på vejen, hvis du vil undgå ting som rustskader og lignende.

4. Tjek vinduesviskerne

Vinterhalvåret medfører beskidte ruder. Sådan er det bare. Derfor skal du helt helt styr på dine vinduesviskere, blandt andet ved at sikre dig, at bladene er stærke, uden sprækker og rene.

5. Tjek dækkene

Vinterdæk er en af de allervigtigste ting, når det angår sikkerhed om vinteren. Du skal faktisk allerede skifte til vinterdæk, når temperaturen begynder at nærme sig syv grader. Du skal som minimum have et dækmønster på 3 mm, hvis du vil være på din sikre side. Herudover skal du også sikre dig, at dækkenes lufttrykk er optimalt. Det giver både bedre vejgreb og benzinøkonomi!

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde produkter fra Ergobaby 360 derinde.

Relaterede indlæg
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…
Stationcar, minibil, SUV, cabriolet og hvad de ikke alt hedder. De fleste har ret godt sty…
Reglerne for hvornår politiet må konfiskere en bil er gennem de senere år blevet skærpet, …
Biler er blandt de helt store syndere, når det gælder forurening og udledning af CO2. Foru…
ESP, ABS og hvad der ikke alt er af forkortelser. Det kan være en labyrint at finde ud af …
Hvornår må man køre bil, efter man har drukket? Svarer du forkert på det spørgsmål, så kan…
Et kørekort kan være noget af en investering - især hvis du skal have mange køretimer elle…