Firmabil På Ferie?

D. 08.08.2019
Image: Canva

Overvejer du at tage din firmabil på bilferien? Så er der en del ting, du skal være opmærksom på. I den forbindelse har vi samlet en liste over fem ting, du skal tænke over, hvis du tager firmabilen ud på de europæiske motorveje.

Undersøg aftalen om bilen

Først og fremmest, så skal du naturligvis finde ud af med din arbejdsgiver, om du må benytte din firmabil i forbindelse med jeres bilferie. Helt simpelt, hvordan ser jeres aftale ud? Hvordan er bilen forsikret, hvilke former for vejhjælp er der tilknyttet, brugsaftaler osv.

Gør dig selv en tjeneste, og bank på chefens kontor, inden du rejser.

Sikkerhedsudstyr

I store dele af europa, heriblandt også i Danmark, så er man forpligtet til at have visse former for sikkerhedsudstyr med i bilen. Hvilke former for sikkerhedsudstyr varierer en del fra land til land. Tjek derfor, hvilke lande i kører igennem, samt hvilket land i skal til, og sørg for, at bilen er udstyret med det, der er nødvendigt.

Brændstof

Rigtig mange med firmabil kører rigtig mange kilometer i forbindelse med arbejdet, hvilket ofte betyder, at de også har fri benzin eller diesel. De fleste får også dækket udgifter i forbindelse med andre udgifter, der forbinder sig til at køre, eksempelvis broafgift.

Inden du tager afsted, er det en god ide at tjekke op på, om du selv skal betale, eller firmaet gør det. Skal du selv betale, er det ofte muligt at få trukket udgifterne fra din bruttoløn, hvilket betyder, at udgifterne bliver “skattefri”.

Tjek bilen

Dette punkt har som sådan ikke noget som helst at gøre med, hvorvidt bilen er en firmabil eller ej. Husk at tjekke din bil for olie, dæktryk osv inden du kører. Èn ting er at gå i stå på E20, en helt anden ting er at gå i stå på en øde vej i Italien. Få tjekket skuden godt igennem, så du kan køre med ro i sindet -og i motoren.

Pak bilen klogt

Dette punkt lyder måske som et råd til, hvordan man får mest muligt stoppet ind i bilen på en gang. Dog er det af en lidt anden kaliber, det handler nemlig om sikkerhed. Det er nemlig yderst vigtigt, at din bagage ikke ligger løst.

Ligger bagagen, eller noget af den, løst, og du er nødt til at lave en nødopbremsning, så risikerer passagererne at få bagagen i hovedet med utrolig stor kraft, hvilket kan være livsfarligt.

For at undgå dette, kan du gøre flere ting. Det første er at spænde bagagen fast. Den anden er at opsætte et gitter mellem bagagerummet og den øvrige del af bilen. Den tredje ting er at bruge en tagboks. Ved brug af en tagboks, er du helt sikker på, at du ikke får løs bagage i hovedet.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage tøj og vintage kjoler.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…