Derfor Skal Du Undgå Solcreme I Bilen

D. 07.08.2019
Image: Jumpstory.dk

Sommeren er allerede godt igang, og dermed er sæsonen for heftige mængder af solcreme også godt i gang. Selvom vi selvfølgelig på ingen måder siger, at du ikke skal benytte solcreme, for det bør du virkelig, så bør du så vidt muligt undgå at gøre det lige inden du skal køre bil. Det er nemlig direkte skadeligt for bilens kabine.

Lige nu sidder du sikkert og tænker: Hvordan i alverden kan solcreme skade min kabine? Svaret er faktisk ret simpelt. De kemikalier, man finder i sådanne hudplejeprodukter, er ekstremt hårde ved kabinens overflader, og slider dem meget hurtigt ned.

Dette er langt fra et ukendt problem fra bil-producenternes side. Faktisk er det noget, som de har forsøgt at løse i adskillige år. Løsningen skal angiveligt findes i et beskyttelseslag, der kan modstå alle slags kemikalier, år efter år. Særligt Ford skulle være yderst opsatte på at løse problemet.

Problemet er langt fra uvæsentligt i dag, og det bliver blot større i fremtiden. Markedet for solcreme og lignende produkter forventes at stige med 60% inden udgangen af 2024. Dette skyldes, at den europæiske sommer både bliver varmere og længere, hvilket kræver mere og kraftigere solcreme.

Dette betyder også, at bilerne kommer til at blive udsat for mere af stoffet titandioxid, der findes i store mængder i kraftig solcreme. Titandioxid er et af de stoffer, der er aller hårdest ved din bils kabine overflader.

Hvad skal man så gøre, hvis man vil skåne sine overflader? Det er vanvittige simpelt. Du tager simpelthen bare din solcreme med på farten, og tager det på, når du ankommer til din destination.

Relaterede indlæg
Hvor lang må en bil egentlig være? Svaret står beskrevet i lovgivningen, men det er de fær…
Stationcar, minibil, SUV, cabriolet og hvad de ikke alt hedder. De fleste har ret godt sty…
Reglerne for hvornår politiet må konfiskere en bil er gennem de senere år blevet skærpet, …
Biler er blandt de helt store syndere, når det gælder forurening og udledning af CO2. Foru…
ESP, ABS og hvad der ikke alt er af forkortelser. Det kan være en labyrint at finde ud af …
Hvornår må man køre bil, efter man har drukket? Svarer du forkert på det spørgsmål, så kan…
Et kørekort kan være noget af en investering - især hvis du skal have mange køretimer elle…