Den Bedste App Til Bilferien

D. 22.07.2019
Image: Canva

Står du og skal ud på en god gammeldags bilferie, så findes der en app, du simpelthen ikke kan undvære, når først du har prøvet den. App'en, der hedder Rødt Kort, er ikke alene vanvittigt praktisk og nyttig, den er endda også gratis. App'en giver dig, kort sagt, svar på alt fra lokale regler, afgifter og lignende.

Vil du være god ved dig selv inden bilferien, så downloader du app'en Rødt Kort. Rødt kort er udviklet af de forsikringsselskaber, der er med i Rødt Kort ordningen, og er lavet som en gratis hjælp til alle danske bilister, der begiver sig ud på de europæiske motorveje.

App'en er selvfølgelig mest brugbar, hvis man er medlem af et af de forsikringsselskaber, der står bag app'en, da man kan melde en eventuelt skade ved hjælp af app'en, hvorefter man vil modtage hjælp og vejledning. Er man ikke kunde hos en af de pågældende selskaber, er app'en dog stadig yderst nyttig.

En af de bedste features, som app'en indeholder, er den feature, der giver dig et komplet overblik inden turen. Dette gøres ved, at man indtaster sin startdestination, slutdestionation, tid og dato. App'en vil herefter foreslå den optimale rute, hvor der både er taget højde til nationale og lokale reglementer, samt eventuelle forhold, man skal være opmærksom på.

App'en giver dig også mulighed for at tilgå lister over relevante informationer som fartgrænser, miljøregler, de forskellige typer brændstof og navnene på disse. På den måde kommer du ikke kun igennem de forskellige lande uden bøder, du undgår også eventuelle fejltankninger, der kan være en meget dyr fejl.

En anden ting, som app'en kan hjælpe dig med, er at pakke bilen optimalt. Er man en haj til tetris, og har været på utallige bilferier i mindre biler, så er denne del naturligvis intet problem. Dog vil det for mange være noget af en udfordring at få plads til det hele, hvorfor guiden til optimal pakning af bilen er utroligt brugbar.

Vi anbefaler også, at du overfører din rute til appen, og lader app'en holde dig orienteret omkring forhold og situationer på ruten. Skulle der eksempelvis ske noget uventet længere fremme, for eksempel en større ulykke, eller såfremt færdselsregler ændrer sig i løbet af ruten, vil man være orienteret og forberedt på dette.

Som nævnt tidligere, er app'en først og fremmest udviklet til de bilister, der har en forsikring hos de bagvedliggende selskaber. Derfor fungerer app’en i høj grad også som et sikkerhedsnet, når man bevæger sig på veje i ukendte lande.

Ved hjælp af telefonens GPS, kan app’en fortælle den relevante vejhjælp, hvor jeres bil befinder sig. Dette sikrer blandt andet, at man undgår problemer pga. sprogbarrierer, samt at hjælpen hurtigere kan finde vej.

Det kan eksempelvis være meget svært at forklare en tysk nødhjælp, hvor det præcist er på den tyske autobahn, man befinder sig. Bruger man derimod app’en, vil den via din telefons lokation fortælle nødhjælpen præcist, hvor du befinder dig.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…