7 Tips Til En Ren Bil Indvendigt

D. 02.08.2019
Image: Pixabay

Når man snakker bilvask og rengøring af bilen, så ligger fokus ofte på bilens udvendige del. Dog er det mindst lige så vigtigt, at man holder den indvendige del af bilen ren. Din kabine er nemlig et sted, mange opholder sig i rigtig mange timer om året. Derfor hænder det også for mange, at der bliver indtaget et måltid eller to i bilen. Dette medfører, ligesom alt andet, snavs og skidt, hvilket skal holdes nede!

Hvordan holder man så sin bil ren og velduftende, selvom man hyppigt bruger den som spisestue, og slæber beskidt tøj og sko derind? Det fortæller vi dig i denne artikel. Her er 7 gode tips til, hvordan man holder sin bil ren indvendig.

Sæbevand og håndkraft

Bilens indre rengøres bedst på den mest klassiske måder, der findes. Nemlig ved hjælp af varmt vand, sæbe og knofedt. Det bliver ikke mere simpelt. Tag en spand, fyld den med vand og sæbe, og begynd at skrubbe med en klud.

Når du har fået fjernet snavset og rengjort de større overflader, så bør du behandle samme overflade med beskyttende midler, der virker forebyggende mod skidt og snavs. Dette gør, at du ikke behøver at rengøre lige så ofte, ligesom at rengøringen bliver nemmere.

Speciel behandling af ruderne

Man kan i teorien sagtens rengøre sine ruder indvendigt med almindelig vand og sæbe, såfremt ruderne kun er blevet udsat for helt almindelig snavs. Er ruderne derimod blevet udsat for nikotin, fedt og lignende snavs, der er svært at komme til livs, så skal der mere til.

I dette tilfælde skal du blot investere et meget beskedent beløb i en omgang specialmiddel til ruder, der let fjerner alverdens snavs, der måtte være på dine ruder.

Cockpit-pleje

Når du har vasket snavs af dit cockpit, skal du huske at give noget efterpleje. Denne type pleje har ikke kun en beskyttende og forebyggende effekt, det giver også et langt bedre look, der skriger ny bil.

Hvis du endnu ikke har givet dine overflader en overhaling med cockpit-pleje, så vil det formentlig kræve 2-3 lag.

Lugtfjerner

En bil kommer lynhurtigt til at lygte ubehageligt og indelukket, hvis ikke man aktivt modarbejder det. Heldigvis er det faktisk noget af det nemmeste at komme lugten til livs. Du køber blot en lugtfjerner-spray, der både spreder god duft og dræber de bakterier, der skaber luften.

Skum til sæderne

De hårde overflader i en bil er relativt nemme at rengøre, dog ser det anderledes ud med de bløde overflader, nemlig sæderne. Diverse pletter fra kaffe, sodavand, kakao, mad, dressing osv får ofte frit løb til at tørre ind i sæderne.

Til at løse dette problem skal sæderne renses med en speciel skum, der reser stoffet i dybderne.

Tak til ProRengøring
Tak til ProRengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. ProRengøring er et af lendets førende leverandørere af erhvervsrengøring og rengøring.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…