4 Tips Til At Undgå Rust I Bilen

D. 08.07.2019
Image: Jumpstory.dk

Har du lige erhvervet dig en ny bil, så vil du uden tvivl gerne beskytte den mod enhver bils værste fjende, nemlig rust. Rust er den værste “sygdom”, en bil kan få. Får din bil først en god portion rust, så kan det være svært at komme ordentligt til livs.

Derfor er det super vigtigt, at du forebygger frem for at behandle. Derfor har vi samlet fire gode råd til, hvordan du forebygger mod rust.

1. Rustbeskyttelse

Mange nye biler, dog ikke alle, bliver allerede fra fabrikken beskyttet mod rust, når de bliver produceret. Men, som sagt er det ikke alle biler, hvor dette er tilfældet. Du kan altså ikke være sikker på, at din bil er beskyttet så snart din bil rammer vejene.

Mange producenter tilbyder også et vist antal års garanti mod rust, men denne garanti er ofte ikke så omfattende, som man kunne ønske sig. Ofte forholder det sig sådan, at garantien kun gælder for gennemtæring, og ikke de enkelte dele, på bilen.

Bliver delene først angrebet af rust, uden at blive behandlet, vil det ofte føre til gennemtæring efter nogle år, og så er din garanti måske allerede udløbet. Derfor, skal huske at få behandlet din bil med rustbeskyttelse så snart du kan, hvis den ikke allerede er blevet det.

2. Vær opmærksom på din biltype

Hvor modstandsdygtig en bil er mod rust varierer meget fra bil til bil. Generelt forholder det sig sådan, at minibiler, der er utroligt populære i Danmark, er ekstra sårbare mod rust i det danske klima.

Dette skyldes i høj grad at de fleste minibiler er produceret til at være relativt billige, hvorfor de ikke altid vil være i stand til at modstå det danske vejr, der er meget omskifteligt og opslidende.

Er du den stolte ejer af en minibil, så bør du i høj grad sikre dig, at din bil er ordentligt beskyttet.

3. Udvælg den, der skal lave rustbeskyttelsen med omhu

Arbejdet med rustbeskyttelse er et håndværk, hvor kvaliteten af arbejdet i høj grad har indflydelse på, hvor effektiv behandlingen er. Det er ekstremt vigtigt, at behandlingen bliver udført korrekt og grundigt, hvis behandlingen skal virke optimalt.

Derfor skal du vælge den, der skal udføre arbejdet, med stor omhu. Du kan eventuelt spørge dit netværk til råds. Vælg en, der har et ry for at gøre et godt stykke arbejde, frem for den billigste.

4. Undgå at fokusere for meget på prisen

Det kan naturligvis virke tiltalende at benytte sig af billige tilbud for behandling af rustbeskyttelse. Dog skal man være ekstra påpasselig med at spare på dette punkt.

En ordentlig, grundig og effektiv behandling kræver nemlig sin tid, og sit håndværk, hvorfor man så vidt muligt skal sørge for, at behandleren bruger den tid, der er nødvendig. Ofte er pengene altså givet godt ud, hvis man giver lidt ekstra for en ordentlig undervogsnbehandling.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.

Relaterede indlæg
Står du og ikke skal bruge din bil længere, eller den måske skal skrottes, er det vigtigt,…
Når du køber en bil enten af en privat person eller en bilforhandler, så skal bilen regist…
Det er ikke længe siden, det blev indført, at du godt må begynde at tage et kørekort, når …
Det kan til nogle gange være en smule svært at finde ud af, hvornår man må køre bil efter …
Der florerer mange myter om, hvorvidt elbiler egentlig er så meget mere klimavenlige, som …
Mange bilejere har svært ved at finde rundt i, hvornår deres bil skal til syn, og hvor oft…
For bilentusiaster, børn og andet godtfolk er der noget helt særligt og charmerende over d…